NederlandsFrançais
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in
Muursjablonen kopen bij KunstSjablonenOver onsContactenLeveringZoekopdracht Log in

Stofdecoratie met sjabloon en roller

Deze korte geïllustreerde gids beschrijft hoe u met onze stencils perfecte resultaten op uw stoffen kunt bereiken. Onze stencils zijn herbruikbaar en de beste keuze voor uw decoratieve creaties op stof. Met onze sjablonen kunt u eerst uw vaardigheden en ideeën uittesten op papier of ongebruikte stof en dan uiteindelijk uw kleding, beddengoed, gordijnen en wat u maar wilt versieren.


Voor het sjabloneren hebt u acrylverf van een willekeurige fabrikant nodig, die u in plaatselijke winkels kunt vinden. Het is belangrijk dat de verf geschikt is voor textielverwerking, anders loopt u het risico dat de verf er na de eerste wasbeurt uitgespoeld is. Optioneel kunt u ook kleefspray gebruiken, maar dat is niet verplicht. U kunt ook gewoon een papieren tape (afplaktape) gebruiken en het resultaat zal net zo goed zijn.


Leg de stof op een vlakke ondergrond. En breng dan de sjabloon erop aan. Het is belangrijk dat de stof voorgewassen is. De chemische additieven in nieuwe stoffen kunnen de hechting van de verf beperken.


Bevestig de sjabloon met de papieren plakband. De breedte van de kleefband is niet belangrijk. Verwijder de tape binnen 2-3 uur om lijmresten op de stof te voorkomen.

Maak het sjabloon aan ten minste twee kanten vast aan de stof. Dit is vooral belangrijk als de stof dun en rekbaar is.


Om te voorkomen dat de kleur overgaat op de stof erachter, kunt u een vel plastic of stevig papier tussen de lagen stof schuiven.


Het beste gereedschap om met één kleur te schilderen is een goedkope schuimverfroller (precies die van schuim, geen bont- of haarroller). Dit bespaart u tijd en geld en het resultaat zal geweldig zijn. Goedkope schuimverfrollers nemen minder verf op en dit voorkomt het lekken van verf.


Foam verfrollers zijn verkrijgbaar in een set met een afrolbakje. Vul de verf in de kuip van de bak, dompel de verfroller erin en rol hem enkele malen af tot de verf gelijkmatig over de roller is verdeeld.


De belangrijkste regel om te onthouden: bij sjabloneren geldt: hoe minder verf, hoe beter het resultaat. Als u een diepe effen kleur wilt bereiken, moet u de roller verschillende keren rollen met minder verf erop in plaats van veel verf erop te nemen en te proberen in één keer te schilderen.


Begin nu met de roller over het sjabloon te gaan. Om rijke kleuren te verkrijgen, is het beter om de roller meerdere keren over het sjabloon te rollen in plaats van de hoeveelheid verf te vergroten.


Om een andere kleur toe te voegen - vooral voor kleine oppervlakken - gebruikt u een speciale sjabloonborstel (stompe, korte punt met harde haren) of een stuk van een afwas-spons - knip gewoon een klein stukje van de afwas-spons af en dep het over het te verven oppervlak.


Als je klaar bent, is het niet nodig om te wachten tot de verf helemaal droog is. De sjabloon kan onmiddellijk worden verwijderd.


Zodra u de sjabloon hebt verwijderd, ziet u het perfecte resultaat van uw ontwerp. Nogmaals, het is niet nodig om te wachten tot de verf helemaal droog is. Acrylverf droogt toch vrij snel.


Dat zal nu uw resultaat zijn. Het is belangrijk dat u onze instructies volgt en langzaam werkt. Neem de tijd, probeer het eerst en u zult verrukt zijn over het geweldige resultaat van uw project, zelfs als u voor de eerste keer sjabloneert.


Als je de schuimverfroller hebt gebruikt zoals geadviseerd, heb je heel weinig verf gebruikt. De verf drong niet in de stof en daarom was de tussenvulling niet nodig.

Volg bij de laatste stap de instructies op de verpakking van de acrylverf. Meestal moet textielverf daarna worden gestreken om permanent te worden bevestigd. Lees de instructies en volg ze op.


En hier is je resultaat!

► naar de catalogus van stencils ◄


© 2006-2024 Ontwerp: Natali M.
Codering: Aleks K.; Inhoud: Konsta A.